Het lijkt de gewone gang van zaken.

Er is een probleem met bijvoorbeeld een leverancier en je belt je advocaat. Maar procederen is tijd- en geldverslindend, stressvol en de uitkomst is onzeker. Juridische procedures hebben te maken met rechtvaardigheid – althans dat denken we – maar in de praktijk heeft het eigenlijk alleen maar te maken met wat je kunt bewijzen. Voorkom de strijd! Laat niet de rechter de knoop doorhakken maar behoudt zelf de regie. Kies voor mediation. Je hebt niets te verliezen.

Conflict binnen het bedrijf

Een ondernemer is van nature een probleemoplosser. Een goed ondernemer denkt in oplossingen en niet in problemen. Hoe vervelend is het dan als je in conflict komt met een werknemer, een opdrachtgever, een klant of je zakenpartner. Advocaten zetten de boel op scherp, polariseren en proberen de “tegenpartij” in een kwaad daglicht te stellen. Los het probleem binnenskamers op!

LEES MEER

Conflict binnen het familiebedrijf

Het familiebedrijf is gericht op het voortbestaan. Het werkt anders dan een “gewone” onderneming. Loyaliteitsconflicten liggen overal op de loer. Met ruzie uit elkaar gaan kan eigenlijk niet en een juridische procedure verziekt de familiebanden, hoe gerechtvaardigd een dergelijke procedure ook kan lijken.

LEES MEER