Deskundig

Meer dan 30 jaar actief.

Betrokken

Persoonlijke benadering.

Pragmaticus

Haalt de angel uit het conflict

Relaties intrigeren mij.

Liefdesrelaties: waarop kiezen we elkaar uit, waarom worden we verliefd, waarom blijven we bij elkaar of waarom lukt het  niet om bij elkaar te blijven. Familierelaties: soms kun je niet mét elkaar maar ook niet zónder elkaar. Zakenrelaties: het lijkt om een zakelijk geschil te gaan maar het schuurt nooit alleen in het zakelijke. Verwachtingen, inzet, persoonlijkheden, irritaties. Je raakt elkaar, je drukt op elkaars rode knop.

In 1986 ben ik advocaat geworden en heb sindsdien honderden procedures gevoerd. Ik houd van het analytische stuk van het vak. Maar procedures blijken nooit het juiste middel om een relatie te beëindigen.

Gaandeweg ben ik van de hardcore advocatuur overgestapt naar mediation (bemiddeling) en relatiebegeleiding. Begin jaren negentig heb ik een postacademische studie psychologie afgerond en zat ik in de eerste lichting mediators van Nederland. Op deze wijze combineer ik het diepere inzicht in mensen en relaties met de harde kanten van de juridische realiteit.

Wat gaat er allemaal in ons hoofd om, hoe zien wij de wereld, waarom klikt het met sommige mensen wel en andere niet, waarom ben je altijd jezelf maar reageer je in elke situatie weer anders? Inmiddels bied ik een ruim assortiment begeleidingsmogelijkheden aan. De basis is eigenlijk altijd hetzelfde. Waar stroomt het, waar zit het vast en waar moet er een nieuwe stap worden gemaakt.

Ik ben de loods die jullie door zwaar weer heen, veilig de haven in leidt. Ook al weet je nu nog niet waar de haven zich bevindt.

Het is soms zware kost maar ik houd het luchtig en behapbaar. Ik ben van nature optimistisch en oplossingsgericht. We nemen vanzelfsprekend de tijd maar gaan wel strategisch te werk. Zonder eindeloze gesprekken maar met heldere interventies, creatieve oplossingen en een vleugje humor.