Traject Uit-de-Vechtscheiding

Je vraagt je af hoe je hier toch in verzeild bent geraakt. Je hebt altijd de intentie gehad om de scheiding goed te regelen maar ondertussen ben je van de ene procedure in de andere terecht gekomen. Al je tijd, geld en energie worden erdoor opgeslorpt. Je probeert je kinderen buiten de strijd te houden maar natuurlijk lijden zij hier ook onder. Het is totaal vastgelopen. Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?

In de procedure wordt vaak mediation aangeboden. Misschien heb je dat ook al geprobeerd maar is het niet gelukt. Het traject Uit De Vechtscheiding is een vorm van mediation die aanzienlijk dieper gaat. Ik werk altijd samen met een psycholoog-mediator. Wij zijn beiden lid van de Expertgroep Complexe Scheidingen en worden in zwaar geëscaleerde vechtscheidingen als forensisch-mediator en ouderschapsonderzoekers benoemd door rechtbanken en gerechtshoven als deskundigen.

Het is hard werken voor want wij houden van doorpakken. De eerste bijeenkomst duurt maar liefst 5 uur en de tweede 3 uur. In bijna alle gevallen zien wij dat er beweging komt tussen jullie als ouders. De volgende onderwerpen komen ter tafel:

  1. Wat is jullie communicatiepatroon?
  2. Pijnpunten, eigen aandeel en inzicht in elkaars handelen.
  3. Kwaliteiten en valkuilen.
  4. Onderzoek eigen waarden en omgaan met botsende waarden.
  5. Waar heeft een kind behoefte aan?
  6. Praktijk en feedback.
  7. Instructie om samen – onder onze begeleiding – per mail met elkaar te communiceren.
  8. Concrete plannen voor succesvol ouderschap.

Tenslotte houden wij een eindbijeenkomst. De kosten bedragen € 1750,- per persoon.

Misschien denk je nu: “hoe krijg ik mijn ex-partner ooit zover?”. Je hoeft het contact niet zelf te leggen. Dat kan ik voor je doen.

Interesse?

Aarzel niet om contact op te nemen.

Naam *

Email *

Onderwerp

Bericht