Forensische mediation

Forensische mediation/ouderschapsonderzoek

Je wilt het beste voor je kind. Helaas is de relatie met je ex-partner, de ouder van je kind, zwaar verstoord. Je belandt van de ene in de andere procedure. Je tijd, je geld, je energie alles wordt erdoor opgeslokt en uiteindelijk lijken rechterlijke uitspraken niet eens te helpen. Je bent uitgeput.

Overleg eens met je advocaat of het mogelijk is aan de rechter te vragen om een ouderschapsonderzoek/forensische mediation. Dit kan een goed redmiddel zijn om tot een zodanige aanpassing van de relatie met je ex-partner te komen dat je kind uit jullie strijd kan komen.

Er zijn subsidiemogelijkheden aanwezig. Vaak is een dergelijk ouderschapsonderzoek voor de ouders zelfs kosteloos. Maar liefst 50% van de ouders slaagt er na het onderzoek in om de procedures te staken.

Ik werk altijd samen met een andere  (forensisch) mediator met haar wortels in de psychologie.

Het is hard werken voor de ouders want wij houden van doorpakken. De eerste bijeenkomst duurt maar liefst 6 uren en de tweede bijeenkomst  4-6 uren. In veel gevallen zien wij dat er beweging komt tussen de ouders.

De volgende onderwerpen komen aan de orde :

  1. Wat is communicatie eigenlijk?
  2. Pijnpunten, eigen aandeel en inzicht in elkaars handelen
  3. Kernkwaliteiten en valkuilen
  4. Onderzoek eigen waarden en omgaan met botsende waarden
  5. Praktijkvoorbeelden en feedback
  6. Concrete plannen voor succesvol overleg

De ouders krijgen instructie om met de geboden communicatietools per mail met elkaar te communiceren. Deze mailwisseling wordt integraal aan ons door gestuurd en wij begeleiden de ouders online. Tenslotte houden wij een eind bijeenkomst.

Er zijn vervolgens drie mogelijkheden:

  1. Ouders zijn tot een nieuwe communicatievorm gekomen en de procedure kan worden beëindigd;
  2. Ouders hebben goede stappen gezet maar hebben nog een duwtje in de rug nodig via het traject mediation naast rechtspraak, waarbij er wordt voortgeborduurd op het bereiken van consensus. Beiden zijn wij MfN mediators dus dit traject kan door ons indien gewenst worden uitgevoerd op basis van een toevoeging of privé worden bekostigd. Soms kunnen ouders ook verder met nog enige begeleiding door bijvoorbeeld een pedagoog. Soms kan het voor het kind nuttig zijn om een bijzonder curator te benoemen.
  3. Ouders hebben stappen gezet maar er is te weinig progressie zodat er een rapportage op basis van een ouderschapsonderzoek nodig is.

Vraag aan je advocaat of hij/haar even contact met mij opneemt voor nadere informatie!

Je kunt hier de brochure downloaden voor mijn samenwerking met Ingeborg van ‘t Hoff voor het regio Den Haag en omstreken en met Lilian Dooms regio Arnhem en omstreken.

    Interesse?

    Aarzel niet om contact op te nemen.

    Naam *

    Email *

    Onderwerp

    Bericht

    captcha
    Vul code in: